...am tot stat cu diverse cunostinte la discutii pe nevoia noastra "acuta" de a eticheta oamenii din jurul nostru. este imposibil sa nu te referi la cineva folosind apelative de genul:"aia bondoaca " , "manelistu'", "IT-istul" sau "PR-ista". poate ca denumirile in sine sunt nevinovate dar ele se extind si peste atributul lor initial si aici incepe reala etichetare. reala etichetare este malitioasa de cele mai multe ori si evidentiaza trasaturi urate care formeaza o parere despre persoana repectiva. asftel prima impresie pe care o am despre o persoana nu se mai raporteaza la comunicarea dintre noi si relationarea interpersonala pentru ca eu am deja implantata o anumita imagine in memorie despre ea.
eu am fost intotdeauna de parere ca etichetezi in momentul in care refuzi sa cunosti omul, sa il iei asa cum e el, complet, cu lucuri bune si altele mai putin bune, refuzi de fapt sa cunosti. din cauza acestei proaste obisnuite eliminam din jurul nostru anumiti oameni ca ce ei au fost etichetati deja si ramanem in cercul nostru atat de bine conturat, in siguranta perfecta care incercam sa o construim.
suntem atata de condusi de frica incat luam foarte in serios parerile personale , selectiile subiective pe care le fac altii in locul nostru.
we are a a bunch of sheep's and nothing else.

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire